sunnuntai 15. elokuuta 2010

Intian valloitus sosiaalisella medialla

Intian valloitus on aivan liian iso pala haukattavaksi! Toki sen me kaikki opettajaa myöten tiesimme, mutta ainahan kannattaa yrittää!

Ryhmämme ajatus houkutella faneja sivuillemme lupautumalla tekemään jotain hassua lienee peräisin uutiskynnyksenkin ylittäneiltä kampanjoilta, kuten kaivinkoneella Suomen läpi ajamisesta. Malli on hauska sinänsä, mutta aina voi toki kysyä, kuinkahan monta vastaavaa hassua lupausta tälläkin hetkellä on netissä, jossa ne hiljalleen hiipuvat pois.

Meillä oli mukava, Suomen luontoon liittyvä aihepiiri, avantouinti, joka periaatteessa saattaisi hyvinkin kiinnostaa joitain intialaisia. Toisaalta, aihe oli niin kaukana intialaisesta kulttuurista ja toimintaympäristöstä, että samankaltaisten ryhmien löytäminen orkut.com:sta oli lähes mahdotonta. Yritimme kukin tahollamme liittää sivustoamme muihin edes vähän samanlaisiin ryhmiin ja viestittää kaikin tavoin olemassaolostamme. Se oli kuitenkin tavattoman vaikeaa. Minun olisi varsin vaikea kuvitella, miten ihmeessä innostuisin liittymään ryhmään, jossa joku intialainen porukka lupaisi läpsiä toisiaan takamuksille krikettimailalla, jos riittävä määrä ihmisiä liittyisi heidän faneikseen. Hmmm…

Harjoitus opetti hyvin konkreettisella tavalla, että pelkän sosiaalisen median käyttö jonkin asian markkinoimiseksi on hyvin vaativaa puuhaa! Netissä tuntuu olevan lukuisia mahdollisuuksia kampanjoida, mutta kun siellä tekee sitä samaa kaikki muutkin, ei siinä sekametelisopassa saa kovinkaan helposti ääntään kuuluviin. Erittäin hyvä harjoitus realismin oppimisesta :-)

Ryhmämme koki joka tapauksessa monia mukavia hetkiä veivatessamme eli kun käytimme kokouksiimme Google Wavea. Se oli työkaluna hidas ja epävarma, mutta siinä oli paljon kivojakin oivalluksia. Jonkin aikaa sitten Google ilmoitti lopettavansa koko Waven, sillä se ei saanut riittävästi käyttäjiä. Harmi sinänsä, mutta hauskaa, että ehdimme olla mukana sellaisessakin historiallisessa kokeilussa.

1 kommentti:

  1. Kenties tästä voi oppia myös sen, että kopioimalla muiden ideoita ei aina pärjääkään, vai pärjääkö?

    R.I.P. Wave

    VastaaPoista